La catalana alliberada a Oman vol ser "exemple de superació" i "no malgastar la nova oportunitat"
Fátima Ofkir diu que es va deixar "seduir per diners fàcils" i atribueix els fets a un "error de joventut". La jove de l'Hospitalet de Llobregat ha comparegut acompanyada del jutge Baltasar Garzón, implicat en el seu cas

Públic
Barcelona-
Fátima Ofkir, la catalana alliberada a Oman, ha atribuït els fets que van portar al seu empresonament durant set anys a un "error de joventut". La jove de l'Hospitalet de Llobregat ha assegurat aquest dimarts en una roda de premsa que vol ser un "exemple de superació" per a altres joves que, com ella en el moment dels fets -tenia 18 anys, es troben en un moment "complex" i "sense saber què fan".
Ho ha dit després del seu retorn diumenge en ser amnistiada pel sultà d'Oman, tot coincidint amb la fi del Ramadà. Ha estat acompanyada de la seva advocada, Mónica Santiago, i el jutge Baltasar Garzón, que s'ha implicat en el seu cas La jove complia una sentència de cadena perpètua per tràfic de drogues després que fos enxampada amb set quilos de morfina en un hotel de Masqat, la capital.
Ofkir ha explicat que es va deixar "seduir per diners fàcils" i que les "males influències" i la seva "ingenuïtat" la van portar a viure "un infern en un país llunyà". "La Fátima d'abans anava sense rumb, volia ser una persona que no era i buscava algú que l'acompanyés a l'abisme", ha subratllat, tot indicant que volia "menjar-se el món".
Una experiència molt dura i una segona oportunitat
Ofkir ha explicat que l'experiència a la presó a Oman ha estat "molt dura" amb moments que pensava que no podia "seguir endavant". "He intentat concentrar-se en coses positives", ha indicat la jove, que ha estudiat i ara parla set idiomes i vol començar a estudiar Dret. A la presó, ha assenyalat que ha tingut dificultats amb la cultura perquè és "totalment diferent", apuntant també a dificultats pel que fa a la llibertat d'expressió o de vestir.
La jove ha agraït als qui l'han ajudat "incansablement" i van "veure més enllà" del seu "error". "Tinc una segona oportunitat de la qual vull ser mereixedora. Tots mereixem una segona oportunitat per refer el nostre futur", ha indicat la jove. Ha remarcat que vol "construir un futur amb les mans netes" i ha manifestat la seva voluntat de "no malgastar aquesta nova oportunitat".
"S'han esgotat tots els mecanismes"
El magistrat Garzón ha explicat que per aconseguir l'alliberament de la jove "s'han esgotat tots els mecanismes", ha remarcat que ha patit una "injustícia" i ha agraït la col·laboració al Ministeri d'Exteriors i al ministre José Manuel Albares. La implicació del jutge en el cas va començar el mes de febrer del 2022, quan va començar a treballar juntament amb l'advocada de la jove amb l'objectiu d'aconseguir el seu alliberament.
Al seu torn, l'advocada de la jove, Mónica Santiago, ha remarcat que han estat "moltes" les persones implicades en el cas i ha reivindicat la "funció social de l'advocacia" i "l'obligació moral" d'assumir casos com el d'Ofkir. Finalment, el degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Jesús Sánchez García, ha anunciat que s'ha acordat atorgar la medalla de la corporació a Santiago i Garzón per la seva tasca en aquest cas.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't.